Autisme Begeleiding

Sjoerdje van den Manacker: Hoe communiceer je als ouder, leerkracht of hulpverlener met iemand met een vorm van autisme om hem beter te leren begrijpen en om de wereld voor hem begrijpelijk te maken? Orthopedagoge Annet Sweere en ik delen onze praktijkervaring en kennis in de door ons ontwikkelde cursus ‘Autisme in de kern begrepen’.

 

 

Communicatie en autisme

In vijf avonden gaan we in op verschillende onderwerpen binnen autisme. In de eerste avond kijken we wat autisme is en hoe de informatieverwerking gaat. De tweede en derde avond gaan over structuur. Waarom is het belangrijk, wanneer speelt structuur een rol en hoe kun je het toepassen? De laatste twee sessies gaan over de communicatie met kinderen die een vorm van autisme hebben. Hoe leer jij je kind te begrijpen en hoe kun jij de wereld voor je kind begrijpelijk maken?

 

 

Maatwerk in autismebegeleiding

De cursus ‘Autisme in de kern begrepen’ is ontwikkeld voor ouders, begeleiders en andere betrokkenen van kinderen in het autistisch spectrum. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 10 personen. Naast informatie geven, gaan we vooral in op de individuele en praktische aanpak. Omgaan met kinderen met autisme vraagt maatwerk. Het gaat niet om hét kind met autisme, maar juist om dít kind met autisme. Download de folder met data, kosten, vergoeding en locatie van de cursus ‘Autisme in de kern begrepen’. Neem voor opgave of meer informatie contact op.

Bel mij

Wanneer u deze tekst leest, neem dan telefonisch contact op met Sjoerdje van den Manacker.

Naam organisatie
Plaats organisatie
Naam
Telefoonnummer

Laatste nieuws

 • Verhuisbericht naar nieuwe locatie per 1 mei 2020

  Per 1 mei 2020 heeft praktijk van den Ma...

  lees verder
 • Toxische stress & traumagerelateerd gedrag / Hoogbegaafdheid

  Bij een bepaalde groep hoogbegaafde kind...

  lees verder
 • naar alle berichten
<h1>manacker.nl sitemap:</h1> <a href="https://www.manacker.nl/home">Home</a><br /> -<a href="https://www.manacker.nl/welkom">Welkom</a><br /> -<a href="https://www.manacker.nl/wie-is-sjoerdje-van-den-manacker">Wie is Sjoerdje van den Manacker</a><br /> -<a href="https://www.manacker.nl/curriculum-vitae">Curriculum Vitae</a><br /> <a href="https://www.manacker.nl/therapie">Therapie</a><br /> -<a href="https://www.manacker.nl/psychomotorische-kindertherapie_1453">PMKT</a><br /> -<a href="https://www.manacker.nl/therapie-volwassenen">Therapie volwassenen</a><br /> -<a href="https://www.manacker.nl/autisme-begeleiding"><b>Autisme begeleiding</b></a><br /> <a href="https://www.manacker.nl/vergoeding">Vergoeding</a><br /> <a href="https://www.manacker.nl/supervisie-en-coaching">Supervisie &amp; Coaching</a><br /> -<a href="https://www.manacker.nl/supervisie">Supervisie</a><br /> -<a href="https://www.manacker.nl/coaching">Coaching</a><br /> <a href="https://www.manacker.nl/contact-en-route">Contact</a><br /> -<a href="https://www.manacker.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="https://www.manacker.nl/routebeschrijving">Routebeschrijving</a><br /> -<a href="https://www.manacker.nl/privacy_1464">Privacy</a><br /> <a href="https://www.manacker.nl/nieuws">Nieuws</a><br />