Wie is Sjoerdje van den Manacker

Sjoerdje van den Manacker: Een tijdelijke reisgenoot. Als psychomotorisch kindertherapeut, supervisor en coach zie ik mezelf als iemand die tijdelijk met je meereist. In die reis laat ik je jezelf ontdekken en ervaar je hoe je in jouw kracht kunt komen. Hierdoor leer je zelf je problemen op te lossen, nieuwe inzichten te ontwikkelen en eigen keuzes te maken. Ik werk zowel met kinderen als volwassenen en / of mensen uit het onderwijs of bedrijfsleven die vastlopen in hun werksetting.

 

De ontbrekende schakel

Het is mijn drive om volwassenen en kinderen meer houvast te geven door ze hun eigen kracht te leren kennen. Iedereen heeft alles in huis om zijn eigen problemen op te lossen, maar velen weten niet hoe ze dat moeten bereiken. Ik kan voor hen de ontbrekende schakel zijn die ze dat kan leren. Een gevleugelde uitspraak van mij is: ‘In het bewegen, kom je ‘t tegen’. Aan iemands bewegingen en acties kan ik aflezen hoe die persoon in z’n vel zit. Om in je kracht te komen, ga je op zoek naar wie je oorspronkelijk bent en mag zijn. Met dit belangrijke inzicht leer je je potentieel te benutten en kun je meer plezier krijgen in het leven.

Afbeelding

 

Werkervaring en kwaliteiten Sjoerdje van den Manacker

Ik ben begonnen als vakleerkracht lichamelijke opvoeding op een basisschool in Steenwijk en heb daar met collega’s het Motorisch Remedial Teaching vorm gegeven. Na 13 jaar ben ik als bewegingstherapeut gaan werken bij Peppelrode en Peppelstek in Emmeloord en op Urk. Ook hier heb ik 13 jaar gewerkt. Na de opleiding tot psychomotorisch kindertherapeut heb ik in 1998 mijn eigen praktijk gestart voor kinderen, volwassenen en het bedrijfsleven. Ik ben leergierig en bied graag op een breed vlak hulp. Ik heb daarom veel en diverse (bij)scholing gevolgd, zowel op regulier als alternatief vlak. Soms combineer ik in mijn praktijk dan ook reguliere therapie met energetische therapie. Door mijn hooggevoeligheid heb ik onder andere scholing gezocht in diverse ‘alternatieve’ methodes, o.a. Janosh ET, Cosmic&Flower Remedies en Chakra Kleurendiagnostiek (CKD), Tzolkin. En hoewel stevig met je voeten in de klei en bewegenderwijs mijn eerste  invalshoek is, kan voor mensen die in allerlei therapieën vastlopen of leven met veel onduidelijkheden over vroegere situaties deze ingang soms zorgen voor openingen en nieuwe impulsen. Van daaruit is ontwikkeldd dat ik hoogsensitieve kinderen en volwassenen goed kan ondersteunen.

 

De diverse invalshoeken van waaruit ik mijn werk doe, komen ten goede aan de kwaliteit. Ik ben positief ingesteld en gedreven door enthousiasme en idealisme. Verder heb ik een toegewijde instelling, van nature een bepaalde autoriteit en zet graag humor in om alles luchtiger te houden en samen meer te bereiken. Ik ben erkend psychomotorisch kindertherapeut en supervisor, gecertificeerd kindertolk® en registercoach. Ook ben ik aangesloten bij diverse brancheverenigingen. Lees meer over mij in het Curriculum Vitae. Op de pagina contact vind je mijn registratienummers en contactgegevens.

Afbeelding